Hoe ik bingo heb leren spelen

Toen ik nog jong was ging ik iedere donderdagavond met mijn oma naar een bingohal in de buurt. Mijn oma hield van spelletjes ik heb daar dierbare herinneringen aan, vele uren speelden we samen met mijn broertjes en zusjes aan de keukentafel de meest uiteenlopende gezelschapspellen. Maar bingo was toch echt mijn favoriet, ik raakte al vroeg geobsedeerd door de kaarten die zich langzaam vulden met afgestreepte nummers. Ik weet nog goed dat oma de nummers hardop voorlas en wachtte tot iedereen klaar was voor het volgende cijfer.

We gingen zoals gezegd donderdagavond naar de bingohal waar vele vriendinnen van oma zich verzamelden om van half acht tot tien uur aan één stuk door nummers te verbergen achter de schuiven die zich op de kartonnen kaarten bevonden. De kaarten moesten ieder uur weer ingeleverd worden en konden na een korte pauze opnieuw gekocht worden. Ook ik mocht meedoen, streng gecontroleerd door oma leerde ik al snel de juiste nummer te bedekken en te wachten op mijn eerste grote prijs. Die kwam uiteindelijk na een maand of twee, ik won een mand met allerlei levensmiddelen die ik uiteraard heb ingeleverd bij oma. Het was in de bingohal altijd reuze gezellig en de spanning was vaak om te snijden als het punt was bereikt waarop er een grote prijs uit zou gaan. Het geroezemoes was niet van de lucht als mensen hun nog enige nodig nummer aan de anderen meedeelden.

De sfeer van gezelligheid

Zelfs toen ik al jaren het huis uit was en niet zo vaak meer bij oma op visite kwam ben ik nog eens mee geweest en kon ik de sfeer van gezelligheid nog een keer beleven, geweldig vond ik het. Ik de stad waar ik kwam te wonen was geen bingohal en ook mijn vrouw was niet zo’n liefhebber van het spel, zo gingen er jaren voorbij dat ik niet meer aan bingo dacht, totdat ik plotseling een advertentie voorbij zag komen op mijn computer, online bingo! Ik was meteen in opperste aandacht en zocht de Amerikaanse site op waar het spel werd aangeboden. Na een ingewikkelde registratie en lastige download van de benodigde software kon ik aan de slag. De verbinding was traag en viel soms helemaal uit, maar het spel boeide mij enorm, ik wist toen al dat dit een enorme hit in Nederland zou worden. Het zou nog vijf jaar duren voordat de eerste Nederlandstalige bingosite het leven zag.

Bingoaanbieders

Tegenwoordig zijn er verschillende bingoaanbieders actief, hieronder kunt u doorlinken naar drie geweldige bingowebsites met elk een schitterend aanbod, na aanmelding speelt u samen met vele landgenoten en komt de gezellige sfeer van weleer weer een beetje naar boven.

Bingo TOP 3 >>> spelen