Graag leg ik u uit wat bingo is en hoe dit gezelschapsspel wordt gespeeld, maar eerst vertel ik even iets over de geschiedenis. Misschien denkt u dat het spel nog niet zo oud is maar daar vergissen wel meer mensen zich in. Het bingospel is ongeveer 500 jaar oud maar kwam pas in ontwikkeling toen men er in Amerika mee om geld ging spelen. Toen later een speelgoedverkoper het spel op de markt bracht ging het snel, aan het begin van de vorige eeuw werd het spel in ons land aan de man gebracht en was al snel in bijna alle huishoudens een bingospel te vinden en ook nu nog is het een zeer populair spel. De nieuwste hype is online bingo, vele bingospelers komen via internet tegen elkaar uit en spelen met plezier terwijl de ballen over het scherm rollen.

Wat is bingo?

Nu u iets meer van de achtergrond afweet wil ik u graag leggen hoe het gespeeld wordt, de bingoregels zijn erg eenvoudig, wel moeten we rekening houden met het feit dat er twee versies van het bingospel zijn met daarbinnen verschillende varianten.

De eerste versie is het live bingo zoals dat jarenlang in verschillende clubhuizen en achteraf zaaltjes werd georganiseerd, duizenden mensen gingen wekelijks op pad om de balletjes te zien rollen en de kaarten af te strepen om tenslotte heel hard BINGO te roepen. Tegenwoordig gebeurd dat nog op kleiner schaal, vooral in wijkgebouwen waar senioren komen voor een gezellige middag.

De tweede versie is die van bingo online, het spelen via de computer dus, ik verwacht dat over niet al te lange tijd bijna iedereen via internet speelt. Bij deze vorm gaat het net iets anders dan bij de live versie maar daarover later meer.

Hoe wordt bingo gespeeld?

Weet u nog niet precie hoe bingospelen in zijn werk gaat? Geen probleem, hieronder volgt een uitleg hoe u dit spelletje speelt. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen het is een populair en vriendelijk spel dat u met meerdere personen kunt spelen. Bingospelen staat garant voor maximaal vermaak, het is leuk, gezellig en erg spannend. Doel is om als eerste de nummers van de kaart weg te spelen, om de paar seconden komt er een bal met een getal er op en als die correspondeert met het nummer op uw kaart komt u dichter bij het moment dat een prijs op zal leveren. Er vallen meerdere prijzen per ronde, meestal begint men met het spelen van een rij of lijn, het is dan de bedoeling om zo snel mogelijk alle cijfers van een horizontale lijn kwijt te raken. Vervolgens speelt men op een tweede lijn en tenslotte gaat men voor de hoofdprijs die gewonnen wordt door degene die als eerste een volle kaart heeft.

BINGO TOP 3 >>> spelen

Beginnen met spelen

We zijn toe aan het echte werk, we gaan spelen en terwijl u dat doet vertel ik u nog veel meer over het spelletje, u kunt zich gratis aanmelden dat is binnen twee minuten gebeurd.

Vul alle gegevens in waarom gevraagd wordt, ze zijn nodig om alles veilig en eerlijk te laten verlopen. Uw persoonlijke gegevens zijn in vertrouwde handen, ze worden nooit aan derden verstrekt. Als beloning krijgt u vijf euro aan speeltegoed, hiermee kunt u lekker lang spelen.

In de verdere uitleg van bingo ga ik van de online versie uit, de meeste mensen spelen tegenwoordig op de computer vandaar. Degene die als eerste en volle kaart heeft en dus al zijn nummers kwijt is heeft gewonnen. De computer schrijft nu het gewonnen prijzengeld bij en de volgende ronde staat al weer op het punt van beginnen.

Bij het online bingospel koopt iedere speler bingokaarten met vijftien getallen erop. Er zijn vervolgens twee varianten, de ene spelsoort wordt gespeeld met vijfenzeventig ballen waarbij drie prijzen zijn te winnen en een andere versie is die met negentig ballen waarbij de spelers vijf keer kans hebben op een prijs. Ik adviseer u om beide varianten te proberen om te zien welke van de twee u het meest aanspreekt.

Gezellige speelomgeving

Wanneer u besluit om bingo te gaan spelen op internet is het aanmelden snel klaar, na het invullen van het aanmeldformulier kunt u direct beginnen. Door beperkende regelgeving in ons land is het aanmeldformulier Engelstalig maar het mag geen probleem zijn om hem in te vullen, zodra dit gebeurd is kunt u inloggen en spelen in via de Nederlandse software. Maak kennis met de Nederlandstalige medewerkers die u op weg zullen helpen.