Wat valt er te winnen met bingo?

Zoals u vast al weet wordt bingo gespeeld met een groep mensen die maar één ding willen en dat is als eerste een volle kaart hebben. Een volle kaart levert de hoogste prijs op en wanneer er veel spelers meedoen is die vaak niet mals. Maar er is meer te winnen dan alleen de prijs voor een volle kaart, daarover vertel ik u in dit artikel.

Bij online bingo sluit u zich aan bij een bingoroom, dit is een aanbieder die de bingosoftware waarmee gespeeld wordt onderhoud en de prijzen onder de deelnemers verdeeld. Iedereen kan lid worden en vaak is er een leuke bonus voor nieuwe spelers. Bij de mooiste bingoroom van Nederland Bingo Cams krijgt u vijf euro om mee te spelen, om deze bonus te innen hoeft u alleen het registratieformulier in te vullen, na verificatie van uw e-mailadres wordt het bedrag direct op uw spelersaccount gezet en kunt u beginnen. Als u bent ingelogd ziet u een aantal kamers waar bingo wordt gespeeld en kunt u zich aansluiten bij de andere spelers, u ziet hun namen aan de rechterkant van het beeldscherm staan. Zodra het pauze is tussen twee ronden kunt u via het scherm linksboven een aantal bingokaarten kopen, al snel gaat het spel beginnen.

Verdeling van het prijzengeld

De ballen gaan rollen, u ziet dat gebeuren aan de rechterkant van het beeldscherm en de cijfers op de bingokaarten die u bovenaan ziet worden automatisch doorgestreept, de spanning begin al snel te stijgen. Iedere bingokaart heeft 15 nummers die verdeeld zijn over drie rijen, de eerste prijs die uitgekeerd wordt is die van een volle rij.

De eerste speler die een volle rij heeft, waar op de kaart maakt niet uit, heeft recht op een prijs, daarna volgt de speler die als eerste twee rijen vol heeft, ook die krijgt een deel van de pot. Deze twee genoemde prijzen zijn een klein deel van de totale inzet, het grootste gedeelte van het prijzengeld zo’n 70% gaat naar de speler met een volle kaart. Hoe meer spelers er mee doen en hoe meer kaarten er verkocht zijn hoe hoger de prijs.

De bingoballen

Er zijn twee varianten bij bingo, de ene wordt gespeeld met 75 ballen, hierbij worden 3 prijsronden gespeeld. Maar er is ook een variant waarbij 90 ballen in het spel zijn, dan zijn er maar liefst vijf prijzen te verdelen. Probeer beide spelsoorten maar eens uit, u ontdekt dan vanzelf welk speltype u het beste bevalt. De werking van de twee spelsoorten is verder helemaal gelijk, alles gaat automatisch en op de bingokaarten worden steeds meer nummers afgevinkt. Op de achtergrond hoort u de spelleider de cijfers stuk voor stuk opnoemen en op het scherm voor u ziet u in het chatblok de deelnemers met elkaar “praten”, er wordt van alles met elkaar uitgewisseld, van interessante speltips tot gewone dagelijkse beslommeringen. Regelmatig komt de spelleider even langs om een duit in het zakje te doen, soms met een leuke grap en soms met een hele leuke aanbieding.

Win de jackpot

Een fraaie aanvulling op het toch al zo leuke bingospel is de jackpot, een extra prijs die eens in de tijd wordt uitgekeerd aan een spelers die binnen een van tevoren afgesproken aantal gevallen ballen een volle kaart heeft, deze jackpot kan oplopen tot vele duizenden euro’s. Naast de hier genoemde jackpot zijn er ook regelmatig jackpotspellen te spelen, dat zijn speciale toernooien waarbij een mooie extra prijs te verdienen valt, deze jackpotspellen hebben mooie namen als Bonanza, Pot of Gold en Magic Money.

BINGO TOP 3 >>> spelen